S pomočjo donatorjev zbrali preko 1000 računalniških naprav in 800 modemov

(vir: pixabay.com)

Med ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa je tudi izobraževanje na daljavo, za kar sta potrebna tako ustrezna tehnična oprema kot tudi dostop do interneta.

Vse to nekaterim učencem in dijakom ni na voljo, zato je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport vzpostavilo projekt DIGI Šola, prek katerega želijo dolgoročno zmanjšati razkorak med tistimi, ki imajo dostop do interneta in ustrezno opremo ter tistimi, ki je nimajo. Tako so poskrbeli tudi za tiste iz najbolj ranljivega socialnega okolja, ki večinoma nimajo niti računalniške opreme niti interneta.

S pomočjo donatorjev so doslej zbrali preko 1000 računalniških naprav in 800 modemov, z več kot 2000 računalniki pa so na pomoč priskočile tudi šole po vseh državi.

Na ministrstvu nadaljujejo z zbiranjem opreme, pri tem jim pomagajo tako večje gospodarske družbe kot manjša zasebna podjetja, veliko donacij pa prispe tudi od društev in posameznikov.

Podatke o otrocih, ki potrebujejo digitalno opremo, šole sporočajo območnim enotam Zavoda za šolstvo, kjer sprejemajo tako materialne donacije kot finančna sredstva, ki bodo omogočila nakup računalniške opreme.

M. P.