Šarec izvajal politično-kadrovski cunami

(vir: zajem zaslona)

Osrednja politični levici naklonjena medija, POP TV in RTV Slovenija, te dni problematizirata domnevno politično kadrovanje v energetiki in policiji, pri tem pa zamolčita, da so najbolj brutalno politično do zdaj kadrovale leve vlade, ki so jim na POP TV in RTV Slovenija že tradicionalno najbolj naklonjeni.

Vlada Marjana Šarca v letu in pol, kolikor je vodila vlado, izvedla kar 252 kadrovskih menjav, česar omenjeni televiziji, ki jo pogosto imenujejo tudi kar LMŠ TV, nista nikoli problematizirali.

Še več. Šarec je v intervjuju na TV Slovenija kot predsednik vlade mirno izjavil, da če hoče kot nov človek kaj spreminjati, potem mora nujno izvesti kadrovske menjave. Ne TV Slovenija ne POP TV izjave nista nikoli problematizirali, Šarec pa je nato mirno izvedel serijo političnih kadrovskih menjav.

Še več. Ko je Šarec marca lani odstopil in se je izkazalo, da bo vlado prevzel Janez Janša, se je na spletni strani vlade pojavila serija razpisov za prosta delovna mesta v javni upravi, večinoma za nedoločen in polni delovni čas. Izbrancem vladne garniture v odstopu so bila tako v zadnjem hipu med drugim na voljo številna uradniška delovna mesta na številnih ministrstvih, vladnih službah in državnih agencijah. Vse to se je dogajalo kljub temu, da je Šarčeva vlada opravljala le tekoče posle.

Tudi stranka SD, ki so jih na POP TV in RTV Slovenija prav tako še posebej naklonjeni, velja za stranko, ki v zadnjih 30 letih, ki jih je večino preživela v vladi, rada kadruje, predvsem na centrih za socialno delo, na področju športa in v državnih podjetjih. Za državni Petrol npr. velja, da gre za podjetje, kjer naj bi bilo kar 80 odstotkov zaposlenih iz stranke SD ali privržencev te stranke. Tudi vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je dvajset let poslovno sodeloval s Petrolom. Fevd SD so tudi slovenski gozdovi in s tem povezana, v času ministra iz vrst SD, ustanovljena gospodarska družba Slovenski državni gozdovi. Telekom tradicionalno velja za podjetje, kjer so zaposlovali kadre politične levice.

Mnogi se tudi še spomnijo glavnega tajnika SD Uroša Jauševca, ki je kot kadrovik vlade Boruta Pahorja posedoval USB-ključek s seznamom 600 imen, po strankarskih kriterijih primernih za zasedbo pomembnih funkcij v državi.

M. P.