Šarec spet rešuje svojo politično kožo

Twitter)

Po tem, ko je Marjan Šarec januarja nepričakovano odstopil z mesta predsednika vlade, je bilo od poznavalcev razmer slišati, da je drvel okoli in pravnike spraševal, ali lahko svoj odstop prekliče. On bi bil še vedno predsednik vlade.

Ob odstopu je namreč pričakoval nove predčasne volitve, kjer bi njegova LMŠ briljirala in pobrala glasove takratnim ostalim koalicijskim strankam SD, SMC in SAB.

Stranki modernega centra (SMC) je tudi prek medijev ponujal, da bi na tistih volitvah, ki jih potem ni bilo, nekateri poslanci kandidirali kar na listi LMŠ.

V SMC mu niso sledili, raje so se odločili za vstop v novo vlado.

Šarec se je za nekaj časa potuhnil, zdaj je spet “glavni”. Tako kot pred 13. marcem 2020 mu tudi zdaj ob strani stojijo tranzicijski levici naklonjeni mediji. Še posebno pa tokrat briljira RTV Slovenija, ki je sicer javni zavod, njenih okoli 2300 zaposlenih pa javnih uslužbencev z zagotovljenimi plačami. Poleg tega je plačilo rtv-prispevka za vse imetnike električnih števcev obvezno. Za zaposlene na nacionalni RTV Slovenija tako “ni zime za eskime”, kot se temu reče.

Po navedbah bolje poučenih pa Šarec tudi zdaj (očitno v spregi z nekaterimi ostalimi svetovalci, no, vsaj z enim znanim) nekaterim poslancem iz SMC ponuja, naj po vloženi interpelaciji glasujejo proti svojemu predsedniku Zdravku Počivalšku.

S tem računajo, da bi zrušili vlado in bi šli na ponovne volitve. Stvar seveda ni tako enostavna, ampak težjih situacij Šarec tako ne razume.

Če so navedbe točne (in ni razloga, da jim ne bi verjeli), potem namerava Šarec nekaj svojih poslancev (pet ali šest) žrtvovati v zameno za svojo ponovno izvolitev. Poslance LMŠ bi na izvoljivih mestih na listi zamenjal s poslanci SMC.

Vse to pokaže, kako zelo malo mar je Šarcu in njegovemu ožjemu krogu sodelavcev mar za lastno stranko, da o državi in blagostanju njenih državljanov niti ne govorimo.

Kaj o teh načrtih in ali se strinjajo s tem, da bodo Šarčevo žrtveno jagnje, menijo poslanci LMŠ, zaenkrat ni znano.

M. P.