Šarec začel tekmovati s svojimi liki, Fajonova nagrajena za svoje pristransko delo novinarke

Dr. Jože Možina (vir: arhiv)

Jože Možina je po izobrazbi profesor zgodovine in diplomirani sociolog kulture. Zaposlen je kot novinar, voditelj in avtor dokumentarnih filmov na RTV Slovenija. V današnjem intervjuju za portal Siol.net pa je spregovoril tudi o Marjanu Šarcu in Tanji Fajon.

Oba sta v politiko vstopila z RTV Slovenija. Jože Možina je o njima povedal naslednje:

“Pomenljivo je, da oba omenjena in drugi kolegi v preteklosti odhajajo izključno v leve stranke, bi bil že čas, da se kdo pridruži tudi pomladnemu bloku (smeh), saj sicer tudi po tej plati RTV kaže svojo politično neuravnoteženost, če se malo pošalim.

G. Šarca sem takrat na TV zaposlil jaz in bil je odličen v svoji vlogi Serpentinška, tudi kot imitator politikov npr. Janeza Janše je odličen, škoda po svoje, da je šel v politiko in začel tekmovati s svojimi liki.

Nekdanje kolegice Tanje Fajon, ki je sicer prijazna gospa, ki jo velikokrat skrbi, pa se najbolj spomnim iz časa prvega slovenskega predsedovanja EU, ko se je izkazalo, da kot dopisnica iz Bruslja izpušča ali minimalizira pomembno dogajanje, na kar smo jo iz vodstva večkrat opozorili, no, v SD pa so jo nagradili s kandidaturo za evroposlanko.”

Celoten pogovor lahko preberete na povezavi: siol.net

M. P.