SD se prikazuje kot konstruktivna opozicija, njeni poslanci pa hujskajo k protestom

V poslanski skupini SD so v zadnjih razpravah v državnem zboru večkrat napovedali, kako bodo v težkih časih, v katerih smo se znašli, konstruktivna opozicija in kako bodo podpirali vse dobre ukrepe vlade, da se zajezi širjenje novega koronavirusa. A po le nekaj dneh so njihove obljube očitno izhlapele, lepe obljube za javnost pa so ostale le črka na papirju.

O konstruktivnosti namreč ni več ne duha ne sluha, poslanci SD pa celo hujskajo k protestom.

Poslanec SD Marko Koprivc je tako včeraj na Facebooku objavil sliko, ki prikazuje zid z napisom “Vlado v karanteno”. Ob tem pa je pripisal: “Morda ni slaba ideja; preden nam vzamejo vso svobodo … Napovedani ukrep prepovedi prehajanja med občinami je res nesprejemljiv in nerazumljiv, kot tudi zatiranje neodvisnih medijev in še kaj … Ima JJ vlada res tako malo zaupanja v ljudi? KO PREMAGAMO VIRUS BO ČAS ZA UPOR PROTI REPRESIVNI OBLASTI!!!”

Poslanec Koprivc zagotovo ve, da omejevanje gibanja, tudi na primer omejevanje prehajanja ljudi med občinami, ni nekaj, kar bi si aktualna oblast nadvse želela ali pa bi predsednik vlade Janez Janša z njim želel izvajati teror nad državljani, pač pa temu, da se zajezi širjenje koronavirusa.

Vsa strokovna in zdravniška javnost namreč opozarjata, da je mogoče širjenje koronavirusa zares učinkovito preprečiti le z omejevanjem stikov med ljudmi in samoizolacijo. Slednje zagotovo ve tudi poslanec SD Koprivec, ki pa dobrodošle ukrepe vlade v stilu vojnih dobičkarjev več kot očitno namerno prikazuje kot poskus terorja vlade nad ljudmi.

Tudi zato ne preseneča, da se je pod Koprivčev zapisov pojavilo več jeznih komentarjev uporabnikov Facebooka. Uporabnik Rado Poredoš je na primer zapisal: “Dajte gospod poslanec iz SD, ne nabijajte. In to naj bi bila konstruktivna opozicija? Dobro veste, da je omejevanje gibanja potrebno zaradi preprečevanja koronavirusa. Marsikje so že uvedli izredne razmere, pa ne zato, ker bi si tako želela vladajoča politika, ampak da se prepreči širjenje morilskega virusa. Na primer na Portugalskem, kjer je delež obolelih precej manjši kot v Sloveniji, pa so uradno že razglasili izredne razmere. Enako v Makedoniji, Italiji … Pritlehna politika z vaše strani najslabše vrste. Z drugo besedo: povsem navadno vojno dobičkarstvo … In vidim, da mimogrede že napovedujete proteste. Potem, ko ste zrušili lastno vlado, bi zdaj s protesti rušili demokratično izvoljeno in oblikovano vlado. Nesposobneži.”

M. R.