četrtek, 18 aprila, 2024
Doma Volitve SDS in SLS vložili skupno kandidatno listo za evropske volitve

SDS in SLS vložili skupno kandidatno listo za evropske volitve

Ob vložitvi skupne liste za Evropski parlament.

Stranke pred prihajajočimi evropskimi volitvami nadaljujejo z vlaganjem kandidatur na Državno volilno komisijo (DVK). Skupno kandidatno listo sta danes vložili SDS in SLS. Nosilec liste dr. Milan Zver je ob tem povedal, da se za sedež v Evropskem parlamentu potegujejo kakovostni kandidati, ki bodo poskrbeli za prepričljivo zmago.

Poleg zdajšnjega evropskega poslanca Zvera, ki je bil že na volitvah leta 2014 vodilni kandidat SDS, so na listi še evroposlanki SDS Romana Tomc in Patricija Šulin ter evropski poslanec Franc Bogovič iz stranke SLS. Na evropske volitve se podajajo tudi nekdanji mariborski župan Franc Kangler, zdravnica in vidna članica SDS Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domjan (iz podmladka SDS).

“Prepričan sem v prepričljivo zmago, ker je lista izjemno kakovostna tako po strokovni plati kot tudi v političnem smislu,” je dejal Zver. Z listo računajo na vsaj štiri poslance.

Dejal je tudi, da imajo na prihajajočih volitvah izhodiščno prednost desnosredinske stranke.

Rok za vložitev kandidatnih list na Državno volilno komisije se sicer izteče v petek, ko bo uradno stekla tudi kampanja pred evropskimi volitvami. Stranke in liste imajo za nagovarjanje volivcev mesec dni časa, do 24. maja opolnoči, ko bo nastopil volilni molk.

M. P.