SDS v 33 letih postala velika družina

(vir: arhiv)

Slovenska demokratska letos obeležuje 33 let svojega obstoja. Slavnostna akademija ob obletnici in tudi 90. obletnici rojstva očeta slovenske državnosti dr. Jožeta Pučnika je bila v soboto v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Prireditev je povezovala poslanka Eva Irgl, slovensko himno je izvedel Oktet Žetev. Sledil je uvodni nagovor gostitelja večera predsednika MO SDS Ljubljana in zunanjega ministra dr. Anžeta Logarja, ki je prepričan, da se bo po sedmih letih vlade pod vodstvom Janeza Janše in SDS lažje zadihalo in da teh sedem let vključuje tudi spremembo v vodenju MO Ljubljana.

Predsednik stranke Janez Janša pa je med drugim poudaril, da je SDS v 33 letih postala velika družina. “Ustvarili smo prostor akcije in sožitja vseh generacij. SDS je danes veliko drevo z mnogimi krošnjami in močnimi koreninami. Po celi Sloveniji. Iz nekaj sto smo narasli na nekaj deset tisoč članic in članov in podpornikov.”

V nadaljevanju je povedal, da je stranka SDS doslej zmagala kar na 10 državnozborskih, evropskih in lokalnih volitvah. Na prvo mesto pa postavljajo tisto, kar je najpomembnejše – ljudi.

“Danes bi lahko celo prireditev govorili o rezultatih, ampak bomo govorili ob koncu o tem, kako vidimo Slovenijo v prihodnje. Teh 33 let je šele začetek. Ko bomo obhajali štirideseti rojstni dan SDS, bo minevalo tretje leto drugega polnega zaporednega mandata vlade pod našim vodstvom,” je dejal.

Zaključil je z besedami: “Čez 7 let, konec drugega polnega mandata vlade pod vodstvom Slovenske demokratske stranke, se bo naša lepa Slovenija prebila na prvo mesto kot najbolj zaželena destinacija na svetu po kvaliteti življenja. Ker si to zasluži. Ker to zmoremo. ZA SLOVENIJO GRE!”

Prireditve so se poleg predsednika stranke Janeza Janše udeležili tudi evropska poslanca Romana Tomc in dr. Milan Zver, številni poslanci državnega zbora ter ostali vidni člani stranke.

Na prireditvi so bili prisotni tudi evidentirani kandidati in kandidatke na prihajajočih državnozborskih volitvah.

Celoten nagovor predsednika Janše ob 33. obletnici SDS in 90. obletnici dr. Jožeta Pučnika si lahko preberete TUKAJ.

M. P.