SDS zahteva zagotovitev varnosti vseh poslank in poslancev državnega zbora

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke (vir: arhiv)

Vodja Poslanske skupine SDS Jelka Godec je na predsednico Državnega zbora RS Urško Klakočar Zupančič naslovila pobudo za sklic seje Kolegija predsednice državnega zbora.

Razlog za to je med drugim tudi incident, ki se je zgodil pred državnim zborom, ko je neznanec fizično napadel poslanskega kolego Branka Grimsa.

V zahtevi je Jelka Godec navedla, da Poslanska skupina SDS zahteva:

– Da Državni zbor RS nemudoma zagotovi varno pot vsakega izmed poslancev in poslank od posameznega parkirnega mesta v garažni hiši do vstopa v Državni zbor RS in obratno

– Da se v najkrajšem možnem času določi in implementira celovita strategija zagotavljanja varnosti v okolici Državnega zbora RS. V kolikor je pri tem potrebno sodelovanje Državnega zbora RS z drugimi institucijami v naši državi, naj se to tudi stori.

“Prepričana sem, da je naše skupno ukrepanje potrebno takoj, zato na podlagi četrtega odstavka 21. člena Poslovnika državnega zbora na vas naslavljam pobudo za sklic seje Kolegija predsednice državnega zbora, in sicer prvi delovni dan, ki sledi dnevu poslane pobude. Predlagam, da se na seji kolegija pogovorimo o omenjeni zahtevi in skupaj začrtamo odločne korake za zagotovitev tako naše varnosti kot varnosti zaposlenih v Državnem zboru RS” je v zaključku pobude navedla vodja poslanske skupine.

Pobuda za sklic je dosegljiva tukaj.

Zahteva za zagotovitev stalnega varovanja poslank in poslancev je dosegljiva tukaj.

M. P.