Se je Galova mama zapletla?

(vir: pixabay.com)

Kriminalisti preiskujejo ravnanje mame dečka Gala iz Spodnjega Dupleka, ker naj bi bili stroški operacije in rehabilitacije dečka s prirojeno deformacijo rok nižji od zneska, ki ga je sporočala.

Stroški operacije in rehabilitacije v ZDA naj bi bili nekaj manj ko 70.000 evrov in ne 150.000 evrov, kot je bilo rečeno.

Tako so sinoči poročali na Kanalu A, kjer naj bi razpolagali z dokumenti, ki dokazujejo, da je bila prvotna cena operacije in rehabilitacije na Floridi 82.000 evrov, a naj bi Galova mama prejela popust. Že od konca decembra naj bi tako že vedela, da operacija stane le še 68.900 evrov. Ker je bila akontacija v višini 8900 evrov že plačana, pa je treba nakazati le še 60.000 evrov, so poročali na tej komercialni televiziji.

Po informacijah televizije naj bi Galova mama ameriškega zdravnika v elektronskem sporočilu tudi opozorila, da ga zna kdo od slovenskih novinarjev še kaj povprašati o ceni operacije in ga prosila, da tega novinarjem ne razkrije.

Policija je potrdila, da predkazenski postopek poteka, drugih informacij pa zaradi interesa nadaljnjih postopkov niso posredovali. Ne glede na to mariborski Karitas denar za Galovo zdravljenje zbira še naprej, zbirali ga naj bi do oktobra.

Dečkova mama je danes za Radiotelevizijo Slovenija (RTVS) očitke Kanala A v celoti zavrnila.

Karitas je sporočila, bodo denar za operacijo nakazali neposredno bolnišnici, kjer bo potekala operacija. Takrat se bo tudi točno vedelo, kako in kaj.

V kateri fazi je postopek proti Nataši Švikart Žumer iz Društva Maus, kjer so denar za Gala zbirali prvotno, zaenkrat ni znano.

M. P.