Šef mariborske policije vpleten v skrivnostno prometno nesrečo !!

Vir: Zajem zaslona

Osmega decembra je bil direktor Policijske uprave Maribor vpleten v prometno nesrečo na Mlinski ulici v Mariboru, razkriva Požareport. Prometno nesrečo je povzročil drug udeleženec v prometu, ko je s svojim vozilom trčil v službeno vozilo policije, ki ga je upravljal direktor Policijske uprave Maribor Beno Meglič.

Nenadoma preklical patruljo

Požareport navaja, da ni vse tako, kot navajajo v uradnem poročilu na PU Maribor. Na OKC Maribor naj bi najprej poklical prijavitelj nesreče, nakar so tja napotili policijske patrulje. Vendar naj bi 12 minut kasneje tja poklical Meglič in patruljo preklical ter dejal, da se bodo dogovorili sami.

Zakon o pravilih cestnega prometa sicer navaja, da bi morala v takšnem primeru policijska patrulja na kraj prijavljene nesreče in opraviti svoje zakonite dolžnosti, preklic pa ni mogoč. Gre namreč za prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen visoki predstavnik ministrstva za notranje zadeve, v nesreči pa je bilo udeleženo službeno vozilo istega ministrstva.

Je šlo za zlorabo pooblastil?

Požareport še navaja, da naj bi bil Meglič pod vplivom alkohola ter da se na kraju prometne nesreče ni preverjalo alkoholiziranosti udeležencev nesreče. S policije so sicer kasneje sporočili, da ni sumov za to, da bi bil Meglič pod vplivom alkohola.

”Sporni zapis” o Megličevi prometni nesreči so kmalu zatem “zaklenili”, kar pomeni, da do to tega zapisa ni več mogoče splošno pristopati, razen če gre za pooblaščene osebe v vodstvu OKC PU Maribor ali GPU, še piše Požareport.

Je šlo za zlorabo pooblastil? S Policije so sporočili, da bodo primer dodatno preverili v notranjevarnostnem postopku.

Povzeto po Požareport in Maribor24