SEJEM NOVE GENERACIJE AGRA GORNJA RADGONA

V Gornjo Radgono še vse do četrtka vabi 56. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. Letos sejem izpostavlja: mlade v agroživilstvu, generacijsko prenovo, inovativnost, znanje in povezovanje. Obenem odgovarja na izzive preživetja in blagostanja v prihodnosti in odpira nove razvojen perspektive kmetijstva, samooskrbe in zdrave prehrane.

Na najpomembnejšem kmetijsko-živilskem sejmu v tem delu Evrope na dobrih 71.000 m2 se bo še vse do četrtka predstavljalo 1.840 razstavljalcev iz 32 držav. Sejem je letos pod sloganom Sejem nove generacije, nosilna tema so Mladi v agroživilstvu. “Sejem izpostavlja mlade v agroživilstvu, inovativnost, znanje in povezovanje. Odgovarja na izzive preživetja in blagostanja v prihodnosti in odpira nove razvojne perspektive kmetijstva, samooskrbe in zdrave prehrane. Ob mladih kmetih vabijo hrana iz naše bližine, ekološko kmetijstvo, ekološki pridelki za gastronomijo, digitalizacija v pridelavi in predelavi, trajnostno gospodarjenje z gozdovi in kmetijska tehnika za visoko učinkovito in trajnostno kmetovanje,“ pravi predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec.

Najboljše rejske prakse poosebljajo razstave avtohtonih in v Sloveniji razširjenih kmetijskih pasem živali v hlevih in z atraktivnimi predstavitvami na maneži s poudarkom na mladih gospodarjih prevzemnikih.

V polnem razcvetu so vzorčni nasadi rastlinske proizvodnje, posvečeni tudi novemu, slovenskemu in Dnevu čebel.

V svoje okrilje ob Vinskem hramu prvič vabi novi Medeni hram.

Sejemsko dogajanje jetudi tudi letos popestreno z aktualnimi strokovnimi posveti, poslovnimi, stanovskimi in družabnimi srečanji ter s tržnicami, pokušnjami, tekmovanji in zabavnimi dogodki.

K. V.

Foto: prlekija-on.net