Selnica ob Dravi: Izbirali bodo med novim in kontinuiteto

Selnica ob Dravi (vir: občina)

V Občini Selnica ob Dravi bodo volivci in volivke na volitvah, ki bodo 18. novembra 2018, izbirali med dvema kandidatkama: dr. Vlasto Krmelj in Darjo Slivnjak. Izbirali bodo med novim in kontinuiteto.

Za občino velja, da stvari ne gredo dobro. Občina je v zastoju. Župan Jurij Lep se je na listi stranke DeSUS raje umaknil v državni zbor.

V Selnici bodo izbirali med dvema kandidatkama, kdo sta?

  1. Dr. Vlasta Krmelj, rojena leta 1969, prihaja iz Fale, za županjo jo predlaga Slovenska demokratska stranka (SDS).
Dr. Vlasta Krmelj bo novembra kandidirala za županjo Občine Selnica ob Dravi.

Dr. Vlasta Krmelj je dolgoletna direktorica Energetske agencije za Podravje. Kandidaturo na prihajajočih volitvah je objavila prva.

Pri tem je povedala, da je bil razlog v tem, ker je že pred potrditvijo kandidature želela pripraviti program dela in razvoja selniške občine.

Ko ga je pripravila in videla tudi finančne možnosti izvedbe programa, ki bo občino popeljal na uspešno razvojno pot, pa je potrdila tudi pripravljenost za kandidaturo.

V kakšnem stanju je občina?

Krmeljeva je povedala, da je občina v zelo slabem finančnem stanju, imajo tudi že izkoriščen skoraj celoten kreditni potencial. Kredite bodo odplačevali do leta 2028. Prav tako občina nima pripravljenih razvojnih programov in načrtov. To pomeni, da tudi projektne ideje še niso pripravljene. V zadnjih 12 letih v občini ni bilo javne razprave o strateškem razvoju občine, ki ima sicer veliko razvojnih potencialov. Gradila se je določena infrastruktura, ki ni končana. Imajo kulturni dom, na katerega so ponosni, vendar premalo denarja za kakovosten program in vzdrževanje. Imajo tudi Jabolčno pohodniško in kolesarsko pot, ki pa ji je treba dati več vsebine in jo podaljšati v druge predele občine.

Občina Selnica je tudi ena izmed redkih občin v Sloveniji, ki nima urejenih pločnikov, a se nahajajo na eni izmed najbolj prometnih državnih cest. Športniki že več kot 10 let čakajo na dvorano. Cesta na Duh na Ostrem vrhu je potrebna obnove, potrebe občanov v Gradišču so bile tudi pozabljene. Nerešenih zadev je zelo veliko.

2. Darja Slivnjak, rojena leta 1963, prihaja iz Spodnjega Slemena.

Darja Slivnjak (vir: BK TV)

Za županjo jo uradno predlaga Miro Kobal in skupina volivcev, kot takšna naj bi bila t. i. neodvisna kandidatka. Vendar pa podatki kažejo, da kandidaturo Slivnjakove podpirata stranki SMC, ki jo vodi Miro Cerar, in DeSUS, ki jo vodi Karl Erjavec. Prav na listi stranke DeSUS je kandidiral zdaj že nekdanji župan Lep, ki je Slivnjakovo tudi izbral za direktorico občinske uprave.

Zdaj naj bi njegovo delo po njegovi izbiri nadaljevala Darja Slivnjak, direktorica občinske uprave, ki jo podpira prav DeSUS, poleg še SMC.

Kot direktorica pa je nedvomno tudi soodgovorna, da stvari v Selnici ob Dravi stojijo. Slivnjakova je bila pred tem zaposlena v Termah Maribor.

Za občinski svet je kandidature vložilo 10 strank in list. Med strankami člane občinskega sveta predlagajo iz strank SDS, NSi, SMC, SNS, DeSUS in Levice. Listi pa sta dve, in sicer Neodvisna lista za varnost in pomoč v občini Selnica ob Dravi (NLVP), Lista Darje Slivnjak in Lista za kulturo in razvoj (LKR).

M. P.