Selnica ob Dravi: Osnovnošolci postali ambasadorji varnega kolesarjenja

Osnovna šola (OŠ) Selnica ob Dravi je že več let udeleženka programa Varno na kolesu, namen tega je ozaveščanje o varnosti v prometu in trajnostni mobilnosti.

V lanskem šolskem letu (od oktobra do aprila) je 113 učencev prevozilo kar 85.726 kilometrov in tako osvojilo servis koles, na katerem so lahko v torek tako učenci kot ostali krajani preverili stanje svojih koles.

Ob servisu koles so na OŠ Selnica ob Dravi kolesarski dan popestrile tudi druge zanimive in poučne aktivnosti, s katerimi so otroci okrepili svoje znanje o prometni varnosti in svoje spretnosti preverili tudi v praksi.

Tako so skupaj s policisti opravili ogled obšolskih kolesarskih poti, prevozili varnostni poligon in se odpravili na kolesarski izlet po lokalni Jabolčni poti.

Na pobudo programa Varno na kolesu so letos postali tudi ambasadorji varnega kolesarjenja, kar pomeni, da bodo v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki se odvija v teh dneh (od 16. do 22. septembra), aktivno ponesli sporočilo o pomenu gibanja in varnosti tudi v svojo lokalno skupnost.

Na šoli bodo v prihodnjih dneh potekale še druge kolesarsko obarvane aktivnosti, kot so spretnostni poligoni, čiščenje koles, delavnica prve pomoči za kolesarje, kvizi o prometnih predpisih ter delavnica priprave zdrave in hranilne kolesarske malice.

Vodja programa Varno na kolesu je Tanja Medved, pobudnik programa pa je družba Butan plin.

 

Vir in foto: OS Selnica ob Dravi, servis koles 

M. P.