Selnica ob Dravi: Začeli bodo z gradnjo novega vrtca

Županja dr. Vlasta Krmelj (vir: arhiv)

V Selnici ob Dravi so pridobili gradbeno dovoljenje za novo športno dvorano. Zgradili jo bodo na mestu, kjer je sedanja šolska telovadnica, stara skoraj 50 let. Začetek gradnje bo odvisen od finančnih zmožnosti, odvisno tudi od vlade, kdaj bodo objavili obljubljeni razpis.

Bodo pa kmalu začeli graditi novi vrtec.

Pri vrtcu so ponavljali javno razpis za izvajalca gradbenih del, saj so vse prejete ponudbe po prvem razpisu presegale zastavljene finančne okvirje občine. Znižanje vrednosti so nato dosegli v ponovljenem razpisu, izbrali so tudi izvajalca. Predvidoma 27. septembra bodo podpisali pogodbo o izvedbi.

Nov vrtec z 11 oddelki bodo gradili za osnovno šolo, kar pomeni, da bo bolj odmaknjen od glavne ceste kot sedanji.

Nedaleč stran pa nameravajo postaviti novo športno dvorano z nekaj več kot 3200 kvadratnimi metri uporabne površine. V delu bodo tri etaže, kjer bodo poleg garderob in servisnih prostorov še večji prostori za fitnes, karate ali plesne vaje. V dvorani bo okoli 300 sedežev za gledalce, dvorana bo omogočala izvedbo tekem rokometa, košarke ali odbojke tudi na mednarodni ravni.

Staro telovadnico poleg Osnovne šole Selnica ob Dravi bodo porušili. Investicija v novo športno dvorano je ocenjena na okoli pet milijonov evrov.

Ker trenutno začenjajo gradnjo vrtca, za telovadnico še nimajo zaključene finančne konstrukcije. V prvi fazi bodo iskali zasebnega partnerja, ki bi investiral, županja dr. Vlasta Krmelj pa del sredstev pričakuje tudi od države. Povedala je, da so razpisi obljubljeni. Poziv zasebnim interesentom pa bodo objavili 1. oktobra.

M. P.