Selnica: Župansko kandidaturo napovedala dr. Vlasta Krmelj

Dr. Vlasta Krmelj

Jurij Lep, zdajšnji župan občine Selnice ob Dravi, je bil na junijskih volitvah izvoljena za poslanca v državni zbor. Na prejšnjih volitvah je kandidiral kot domnevno neodvisni kandidat, zdaj je v državni zbor izvoljen na listi stranke DeSUS. Na novembrskih županskih volitvah se tako Lep ne bo več potegoval za župana.

Kot prva je kandidaturo na novembrskih lokalnih volitvah napovedala dr. Vlasta Krmelj. Kandidirala bo s podporo SDS, pri tem je dejala: “Že celo življenje živim v Selnici ob Dravi in jo imam neizmerno rada.” Kandidirala bo s podporo stranke SDS.

Dr. Krmeljeva je trenutno občinska svetnica, za BK TV pa je dejala, da ji je večletno sodelovanje z občinsko upravo dalo globok pogled v delovanje občine in tudi v finančno stanje občina.

Ustanoviti namerava strokovni forum, kamor bi povabila ljudi, ki Selnico od Dravi dobro poznajo, ki imajo znanje in do sedaj niso imeli možnosti sodelovati. Napovedala je tudi širšo razpravo občank in občanov, kjer bo vsak med njimi lahko povedal, katere so nerešene stvari v občini in jih je treba urediti.

Kdo je dr. Vlasta Krmelj?

Dr. Vlasta Krmelj je dolgoletna direktorica direktorice Energetske agencije za Podravje. Doktorica znanosti s področja kemijske tehnologije s svojo družino živi na Fali, v občini Selnica ob Dravi. Je mama dveh otrok, študenta in dijakinje. Osnovno šolo je obiskovala v Selnici ob Dravi, nato pa šolanje nadaljevala na Srednji pedagoški šoli v Mariboru. Leta 1993 je diplomirala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Mariboru. Na isti fakulteti je leta 1997 magistrirala in leta 2000 tudi doktorirala.

M. P.