Šentilj: Cesta po udoru spet normalno prevozna

Vir: Direkcija za infrastrukturo RS

Država cesta v Šentilju, kjer je pred dvema tednoma na križišču ob uvozu na avtocesto prišlo do udora zaradi del v železniškem predoru, je od danes spet normalno prevozna. Iz direkcije za infrastrukturo so sporočili, da so včeraj dopoldne cestišče asfaltirali, popoldne pa izvedli označitev talne signalizacije, tako da je sanacija zaključena.

Na direkciji so pojasnili, da so takoj po udoru ceste 21. novembra pričeli s sanacijo luknje, ki so jo najprej dodatno povečali in nato z brizganjem betona učvrstili robove luknje. Takoj zatem so najprej začeli s sanacijo z notranje strani, sredi prejšnjega tedna pa še z zunanje stani, ko so na cestišču opravili betoniranje in zasip z gramoznim materialom.

Do udora ceste je prišlo pri obnovi talnega in stenskega oboka tunela, pri tem pa se je udrlo okoli deset kubičnih metrov materiala. Zjutraj se je nato nadzorovano udrlo še okoli 30 kubičnih metrov, kar je na vozišču povzročilo luknjo s premerom okoli dva metra.

Na območju Šentilja sicer že nekaj časa poteka nadgradnja železniškega odseka od Pesnice do Šentilja ter naprej do državne meje. Tam je zato vzpostavljena 50-dnevna popolna zapora železniškega prometa, dela pa potekajo z največjo možno intenzivnostjo in naj bi bila v glavnem zaključena do 15. decembra.

V sklopu del obnavljajo tudi predor, nad katerim poteka omenjena regionalna cesta in je bil zgrajen takoj po drugi svetovni vojni, poteka pa približno šest metrov pod cesto.

Na direkciji za infrastrukturo navajajo, da dela potekajo v skladu z roki in se prevešajo v zaključno fazo. Na 13 kilometrov dolgem gradbišču je prisotnih skoraj 400 delavcev in 200 strojev, dela pa izvajajo 24 ur na dan.

M. P.