Šentilj: Kmalu bodo začeli z gradnjo nove športne dvorane

Šentilj (vir: Občina Šentilj)

V Šentilju se bo letos začela gradnja nove športne dvorane, ki bo namenjena tako šolarjem kot rekreativnim športnikom, športnim društvom in širši javnosti. Po besedah župana Štefana Žvaba bodo v prihodnjih dneh objavili razpis za izvajalca gradnje in če bo šlo vse po načrtih, bodo gradbena dela začeli v začetku poletja.

Projektno dokumentacijo in gradbeno dovoljenje so začeli pridobivati lani, pri tem pa so po navedbah občinske uprave upoštevali želje Osnovne šole Rudolfa Maistra Šentilj in športnih društev, ki delujejo v občini.

“Gradnja naj bi potekala približno eno leto, vrednost investicije je ocenjena na 3,5 milijona evrov,” je za STA povedal Žvab. Poudaril je, da gre za nizko energijski in samooskrbni objekt.

Dvorana s površino 2200 kvadratnih metrov bo zgrajena v neposredni bližini šentiljske osnovne šole, velikega nogometnega igrišča in kulturnega doma. Namenjena po izvajanju pouka športne vzgoje, športno-rekreacijskim dejavnostim ter izvedbi različnih šolskih in občinskih prireditev.

Možne bodo tudi mednarodne tekme, od odbojke do rokometa. Če bo le mogoče, bodo športno dvorano delno tržili. V kraju je namreč hotel in marsikateri vrhunski ekipi bodo lahko ponudili uporabo te dvorane,” je dejal župan.

Nova športna dvorana je potrebna, med drugim ker je obstoječa šolska telovadnica premajhna, dvorana v Sladkem Vrhu pa je povsem zasedena.

M. P.