Šentilj: Občina bo gasilskim društvom pokrila stroške gašenja na Krasu

Utrujeni gasilci PGD Šentilj ob gašenju ognja na Krasu (vir: FB)

Občina Šentilj je objavila, da bo pokrila vse dodatne stroške, ki so jih gasilska društva imela za intervencijo na Krasu.

Prav tako so vsem štirim društvom – PGD Velka, PGD Paloma Sladki Vrh, PGD Ceršak in PGD Šentilj namenili dodatnih 4000 evrov.

Zapisali so še, da so vsem gasilkam in gasilcem zelo hvaležni, na njih pa izjemno ponosni, da so pomagali pri gašenju največjega požara v zgodovini Slovenije. Pokazali so svojo visoko usposobljenost in solidarnost pri pomoči na drugem koncu Slovenije.

Ob tem spomnimo, da je predsednik vlade Robert Golob v času požara na Krasu obljubljal, da bo država vsakemu gasilcu posebej namenila po 63 ali 93 evrov (neobdavčene) nagrade (odvisno od števila ur). Hkrati je obljubil, da bo država pokrila tudi vse stroške, ki so jih gasilci imeli z gašenjem. Dejal je, da je to preveliko breme za posamezno občino.

Golobova obljuba o nagradi gasilcem je že splavala po vodi, na njo je pozabil v pičlem tednu dni, glede na objavo šentiljske občine o pokrivanju stroškov gasilskim društvom pa je možno sklepati, da je pozabil tudi na obljubo, da bo to storila država.

M. P.