Šentilj: Udrlo se je okoli 40 kubičnih metrov materiala

Včeraj je v Šentilju prišlo do udora zemljine na regionalni cesti, ki poteka nad železniškim predorom. Zaradi tega so v križišču ob uvozu na avtocesto iz smeri mednarodnega mejnega prehoda Šentilj spremenili režim prometa, poškodbe pa naj bi po zagotovilih Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI) sanirali v nekaj dneh.

Na območju Šentilja sicer že nekaj časa poteka nadgradnja železniškega odseka od Pesnice do Šentilja ter naprej do državne meje. Tam je zato vzpostavljena 50-dnevna popolna zapora železniškega prometa, dela naj bi bila zaključena do 15. decembra.

V okviru tega obnavljajo tudi predor, nad katerim poteka omenjena regionalna cesta in je bil zgrajen takoj po drugi svetovni vojni, teče pa približno šest metrov pod cesto. Dejan Jurkovič, vodja sektorja za železnice pri DRSI, je včeraj povedal, da je do udora prišlo ponoči pri obnovi talnega in stenskega oboka tunela.

Najprej se je ponoči udrlo okoli deset kubičnih metrov materiala, zjutraj pa še okoli 30 kubičnih metrov, kar je na vozišču povzročilo luknjo s premerom okoli dva metra.

Stvari naj bi sanirali v roku dveh ali treh dni.

M. P.