Šentilj: V Mondu za desetino višji prihodki kot lani

Šentiljskemu Mondu, ki deluje kot poslovna enota družbe Hit iz Nove Gorice, že dobro desetletje deluje igralnica, dve leti pa tudi hotel, se letos spet obeta rekorden izkupiček. Po napovedih bodo v igralnici do konca letošnjega leta zabeležili okoli 260 tisoč obiskov, letošnji prihodki pa bodo za 10 odstotkov višji kot lani.

V Mondu so v zadnjih petih letih podvojili prihodke, letos (podobno kot lani) spet pričakujejo rekorden dobiček iz poslovanja. V hotelu beležijo 62-odstotno zasedenost. Ta se je v primerjavi z letom 2017 povečala. Hotel je popolnoma zaseden ob koncih tednov, kjer prevladujejo igralniški gosti. Narašča tudi delež tranzitnih gostov in gostov iz naslova poslovnega turizma. Gostijo namreč veliko poslovnih dogodkov podjetij iz Slovenije in Avstrije, od koder je tudi sicer največ gostov. Povečujejo tudi delež gostov iz bolj oddaljenih trgov.

Decembra beležijo tudi rekordno število zaključnih prireditev za podjetja in druge zaključene družbe.

V hotelu ponujajo 35 sob in pet apartmajev, v igralnici pa je gostom med drugim na voljo 408 igralnih avtomatov, 27 igralnih miz ter dve restavraciji.

Letos so v Mondu izplačali za več kot 24,5 milijona evrov jackpot dobitkov na igralnih avtomatih. To so dobitki, ki so višji od 500 oziroma 1000 evrov. Letošnji najvišji dobitek je znašal 49.478 evrov.

V letu 2019 načrtujejo širitev in povečanje igralnice na prostem, ki je med igralci vse bolj priljubljena.

M. P.