Šentilj: Več podrobnosti o nesreči s smrtnim izidom

Včeraj, okoli 18.10, je 46-letna domačinka vozila osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Šentilja v smeri Republike Avstrije.

Kakšnih 200 m pred nekdanjim starim mednarodnim mejnim prehodom Šentilj je v preglednem križišču zavijala levo, na parkirni prostor tamkajšnje trgovine, ob tem pa odvzela prednost 25-letnemu Hrvatu, vozniku motornega kolesa avstrijskih registrskih oznak, ki ji je pripeljal nasproti, iz smeri Avstrije.

Zaradi tega sta vozili trčili, voznik motornega kolesa pa se je v nesreči hudo telesno poškodoval. Na kraju so mu nudili zdravniško pomoč in ga oživljali, vendar je več kot uro po nesreči umrl.

Ogled prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo in izdelavo nekaterih izvedeniških mnenj.

Policisti bodo voznico osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

S PU Maribor so še sporočili, da je v letošnjem letu na cestah na njihovem območju v 13 prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč prav tako 13, umrlo pa je 14 ljudi.

M. P.