Shod na Kongresnem trgu!

vir : nova24
Slovenija, Ljubljana 01.12.2023, 01.december 2023 Shod upokojencev, ki ga pripravlja Inštitut 1. oktober. družba, upokojenci Pavle Rupar Foto: Borut Živuloviæ/ BOBO

Včerajšnji dan 21.3.2024 je na Kongresnem trgu v Ljubljani zaznamoval močan izraz nezadovoljstva in zahteve po spremembah, saj se je tam odvijal množični protest proti vladi Roberta Goloba.  Protest je združil številne posameznike in skupine z različnih področij in ozadij. Protestniki so se zbrali, da bi izrazili svoje nestrinjanje s trenutnim političnim, gospodarskim in socialnim stanjem v državi. 

Med udeleženci protesta so bili tako mladi kot starejši, študentje, delavci, aktivisti in prebivalci različnih slojev družbe, ki so enotno zahtevali spremembe in izboljšave v različnih segmentih življenja v Sloveniji.

Protest je krasilo število doma izdelanih transparentov, na kateri so sporočali vladajoči politiki, da se pravica do vladanja konča, ko se začne “škodovati lastni državi, krasti, lagati svojim ljudem”.

Udeleženci shoda so poudarjali tudi svoje nasprotovanje načrtom za postavitev azilnega zavetišča v Središču ob Dravi in na Obrežju.

Shoda se je udeležil tudi predsednik stranke SDS Janez Janša in drugi ostali vidni člani stranke kot so Jelka Godec, Aleš Hojs, Franc Kangler, Franc Breznik in Andrej Kosi. Udeležence je Janša tudi nagovoril in dejal, da smo priča “vladavini nesposobnih”.