Silvestrovanja na prostem

(vir: FB, Praznična Bistrica)

V pričakovanju novega leta bodo po številnih slovenskih mestih in krajih polnoč pričakali na silvestrovanjih na prostem. Najdaljša noč v letu bo po napovedih vremenoslovcev jasna.

Na Trgu svobode v Slovenski Bistrici se bo silvestrovanje na prostem začelo ob 22. uri. Nastopil bo ansamber Igor in zlati zvoki – Igor und seine Oberkrainer.

Na Glavnem trgu v Celju se bo silvestrovanje začelo ob 20. uri, nastopila bo skupina Mambo Kings. Ognjemeta ne bo.

Na drsalkah bo mogoče v novo leto vstopiti v Žalcu.

Na Trgu Leona Štuklja v Mariboru se bo silvestrovanje začelo ob ob 21. uri, v novo leto pa bodo vstopili v družbi skupin Groovocado in Big Foot Mama. Silvestrovali bodo tudi na Grajskem trgu, kjer jih bo zabaval DJ, na Trgu svobode pa pripravljajo silvestrovanje na drsalkah. Ognjemeta ne bo.

V Ljubljani bodo v novo leto v torek najprej vstopili otroci. Družine z otroki, starimi do deset let, se bodo na Kongresnem trgu zbirali od 16. ure dalje, novo leto bo zanje prišlo ob 17. uri. Večerna silvestrovanja se bodo ob 21. uri začela na štirih trgih. Nastopili bodo skupina Kingston in Luka Basi, Špičikuc Orchestra in Neisha, ansambel Ceglar, Fredi Miler in Come Back band ter Omega Sun, Alo! Stari, Srd in Niet. V Ljubljani bo tudi ognjemet, pričakujejo okoli 50 tisoč ljudi.

Ognjemet bodo pripravili tudi v Murski Soboti in Ljutomeru. V Kranju bodo opolnoči namesto ognjemeta v zraku frčali biološko razgradljivi konfeti. Na Bledu pa bodo na jezeru s pomočjo Društva za podvodne dejavnosti Bled prižgali kres.

M. P.