Sindrom “janković” prilezel vse do Starš

Desusov Kirbiš uporabil enake metode kot ljubljanski šerif, z varnostnikom je odstranil snemalca.

S sinočnje izredne seje Občinskega sveta Občine Starše (vir: Zajem zaslona)

V Staršah je bila sinoči na zahtevo občinskih svetnikov iz stranke SDS sklicana izredna seja občinskega sveta, na dnevnem redu je bila obravnava astronomske podražitve štirioddelčne osnovne šole v Marjeti. Iz 1,7 milijona evrov se naj bi ta zdaj podražila na kar 4,2 milijona evrov. Svetniki so zahtevali obrazložitev župana, kaj je razlog za to.

Napovedano je bilo, da bo izredno sejo prenašala tudi lokalna televizija BK TV, nato pa je Bojan Kirbiš, župan iz vrst stranke DeSUS, z varnostnikom odstranil snemalca.

Podobna zgodba se je sinoči dogajala tudi v Ljubljani. Ljubljanska opozicija je podobno kot v Staršah sklicala izredno sejo, obravnavali so izgradnjo ljubljanskega vodovodnega omrežja prek vodonosnega območja. Župan Janković je izklopil prenos seje, zaprl je tudi vrata magistrata in pred njih postavil varnostnike, navzoča je bila tudi policija, ter s tem Ljubljančanom onemogočil navzočnost na seji.

Očitno je, da je tudi Kirbiš začel posnemati svojega ljubljanskega kolega.

Več o sinočnji seji in nameri starševskega “šerifa” v povezavi z nameravano izgradnjo šole v Marjeti bomo objavili jutri.

M. P.