Siol: Med preiskovanimi policisti tudi svetovni prvak Tim Gajser

Tim Gajser

V zadnjih tednih je slovenska policija skupaj s specializiranim državnim tožilstvom preiskovala svoje zaposlene zaradi ponarejenih PCT potrdil. Pri petih zaposlenih na policiji so v četrtek tudi opravili hišne preiskave. 

Portal Siol.net pa danes poroča, da je po njihovih podatkih med preiskovanimi zaposlenimi na policiji zaradi ponarejenih PCT-potrdil tudi štirikratni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser iz Makol.

V ekipi Tima Gajserja, ki je zaposlen v policiji kot vrhunski športnik, informacije zavračajo, v policiji in specializiranem državnem tožilstvu pa zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo dati odgovora.

Tim Gajser je v policiji zaposlen od 26. maja 2016, pogodbo o zaposlitvi z Gajserjem je podpisal takrat direktor policije Marjan Fank.

Gajser je ob podpisu pogodbe o zaposlitvi povedal: “Postati policist so bile vedno moje sanje. Že ko sem bil čisto majhen, sem si to želel, še preden je prišel motokros. Vedno sem si želel nositi to uniformo in vesel sem, da sem postal policist.”

Podpis pogodbe (vir: policija.si)

M. P.