Škodljivi Golobovi zakoni, ki jih je treba zavrniti!

Tako danes podpise podpore zbirajo v Dupleku (vir: Marko Rems, FB)

Še nekaj dni poteka zbiranje podpisov podpore za razpis treh zakonodajnih referendumov. Golobova vlada je namreč po hitrem postopku, kot bi bili v vojni, sprejela spremembe treh zakonov, slednji pa državljanom in državi prinašajo zgolj škodljive posledice.

Spremembe zakonov zdaj lahko državljani zavrnemo zgolj na referendumih, SDS je v državnem zboru naredila kar je lahko.

V SDS škodljivim zakonom nasprotujejo, zato so pripravili vse potrebno za začetek pobude za razpis referendumov. Za to pa potrebujejo podpise podpore volivcev in volivk.

Škodljivi zakoni so tri, in sicer:

  • zakon, ki javni zavod RTV Slovenija podreja vladajoči politiki in levičarskim nevladnim organizacijam,
  • povečujejo število ministrstev iz 17 na 20 in s tem birokracijo, bistveno povečujejo stroške,
  • ukinjajo izvajanje dolgotrajne oskrbe, kar gre na škodo ostarelih, ostalih nemočnih in invalidov.

Podpisi se bodo zbirali do vključno naslednje srede, 5. oktobra. Podpišete jih lahko na naslednji način:

Izpolniti je treba posebne obrazce, na voljo so tudi na stojnicah pred upravnimi enotami ali krajevnimi uradi, kjer posamezniki pomagajo pri tem. Nato je treba oditi na upravno enoto ali krajevni urad in obrazec pred tamkajšnjo uradno osebo podpisati. Tako izpolnjen obrazec se nato vrne na stojnico, osebam, od katerih smo tega tudi prejeli. Šele, ko je obrazec podpisan na upravni enoti in oddan pristojnim, smo opravili svoje delo. Zgolj podpis na upravni enoti ali krajevnem uradu ni dovolj. Obrazci morajo priti v roke pobudnikov za referendum.

Če stojnic trenutno ni v kraju, pa je treba obrazce z overovljenimi podpisi vročiti bodisi lokalnemu vodstvu SDS ali pa s pošto poslati na naslov: SDS, Trstenjakova 8, 1000 Ljubljana.

Če podpisujemo elektronsko? Vloge lahko oddamo tudi prek portala eUprava, če imamo ustrezen slovenski certifikat za podpisovanje. Vendar je nato treba slediti vlogi. Dogaja se namreč, da so nekatere vloge več dni »V reševanju«. To je opazno predvsem pri vlogah za spremembo zakona o vladi (proti širjenju birokracije).

Naslednje opozorilo pa je, da pred upravnimi enotami ali krajevnimi uradi na podpisnike lahko čakajo nepooblaščene osebe, ki pod krinko vzamejo obrazce – in jih uničijo.

Podpisi se zbirajo ob stojnicah, kjer imajo takšen napis:

S. B.