Skoke: Zanimive vinske degustacije v letalu

Letalo DC9 (vir: Letalski center Maribor)

V Skokah so v teh dneh ustvarili svojevrstno vinsko doživetje v legendarnem letalu DC9, ki stoji v letalskem centru Skoke.

Najmlajša turistična destinacija Ravno polje, ki sta jo prvo leto razvijali občini Kidričevo in Starše, konec lanskega leta pa se je tej pridružila še občina Miklavž na Dravskem polju, je tako še dodatno obogatila svojo ponudbo.

Oblikovalka turistične destinacije Sonja Breznik je ob tem povedala, da podobne izkušnje v Sloveniji ni mogoče doživeti nikjer, v mariborskem letalskem centru pa ga odslej izvaja Društvo vinogradnikov Miklavž. S tem želijo tudi turistom ponuditi čim več novih doživetij ob povezovanju lokalne ponudbe.

Destinacija Ravno polje sicer združuje več kot 40 ponudnikov in ponuja obiskovalcem pestro paleto doživetij za več dni daleč stran od mestnega vrveža.

Štirideset let staro letalo DC9 v Letalskem centru Maribor v Skokah, neposredno ob mariborskem letališču, kot razstavni eksponat stoji že od leta 2012 in si ga je mogoče ogledati po predhodnem dogovoru.

Vsak obiskovalec ob prihodu kupi simbolično letalsko vozovnico, ki jo pokaže ob vstopu v letalo, preden se odpravi na poskušino vin in razvajanje brbončič. Osnovno vinsko doživetje vključuje degustacijo penine in treh vrst vin ob pokušini domačih dobrot lokalnih ponudnikov, sicer pa se je mogoče dogovoriti tudi za degustacijo po meri in željah obiskovalcev.

Ti si bodo lahko ogledali tudi druga manjša letala in si hkrati privoščili panoramski let, skok v tandemu, akrobatski poleti ali polet z jadralnim letalom.

V vseh treh občinah destinacije so sicer na voljo tudi manjše nočitvene zmogljivosti, ki jih bodo gostje lahko koristili tudi s turističnimi boni, prav tako gostom ponujajo več urejenih postajališč za avtodome.

M. P.