Slab župan in eden najslabših poslancev

Jurij Lep je Občino Selnica ob Dravi vodil v letih od 2006 do 2018. Njegovo vodenje je bilo izredno slabo. Nato je prebegnil k stranki DeSUS in bil lani izvoljen za poslanca na njeni listi. Zdaj kot poslanec svoj način dela nadaljuje.

Podatki kažejo, da je v letu dni po izvolitvi v državnem zboru zmogel postaviti le eno poslansko vprašanje, in še to pred nekaj dnevi, ko je ministrico za delo vprašal glede strategije razvoja dnevnih centrov aktivnosti za starejše.

Kako deluje in kako pokoren je pri svojem delu, pa je v teh dneh razkril poslanec iz vrst SDS, dr. Anže Logar. V razpravi o predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja je izpostavil prav Jurija Lepa.

Dodajmo, da je tudi Lep glasoval za spremembe, ki pomenijo kršitev temeljnega načela demokratične ureditve ustavne odločbe na področju izobraževanja.

Dr. Anže Logar je na seji državnega zbora povedal:

»Ne vem, če ste poslušali prejšnji ponedeljek, sejo Odbora za vzgojo, šolo, kjer je bila ta tema na dnevnem redu, ko je poslanec Lep, poslanec Desusa rekel takole: »Jaz bi prosil za 5 minut pavze, da se sam pri sebi prvi odločim, pa da malo pokličem.« Pa da malo pokličem. Potem je pa njegov glas odločil, da je ta novela bila izglasovana. Nekdo po telefonu je gospodu Lepu, poslancu Desusa, rekel, glasuj tako – ste bili to vi, gospod minister ali je klical svojega šefa, gospoda Erjavca? Žal gospoda Lepa tu ni, da bi ga vprašal, koga je klical, ampak naj ga pa spomnim na 82. člen Ustave, kjer pa jasno piše, poslanci so predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila. En poslanec, gospod Lep, je dobil navodilo po telefonu.«

Posnetek: Takšni so moralni in strokovni standardi koalicijskih poslancev v sedanjem sklicu državnega zbora:

Jurij Lep, ki je v poslanski skupini stranke DeSUS celo namestnik vodje skupine, se slovenski javnosti predstavlja z naslednjim življenjepisom:

M. P.