Sladki Vrh: Čestitke zaposlenim v Palomi in vodstvu

Z današnje slovesnosti v Palomi Sladki Vrh (vir: Twitter)

Predsednik vlade Janez Janša in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek sta se danes udeležila slovesnosti, ki so jo v Palomi pripravili ob zaključku investicije v nov papirni stroj. Ta predstavlja največjo investicijo v slovensko papirniško industrijo v zadnjih 40 letih.

Predsednik vlade Janez Janša je v nagovoru povedal, da v zadnjih tednih ni dneva, da v katerem od slovenskih podjetij ne bi odpirali novih proizvodnih kapacitet ali polagali temeljnih kamnov za nove investicije.

“Za nami je zahtevno in naporno leto spopada z epidemijo. V ekonomsko najmočnejših državah je prve tedne zmanjkovalo higienskih izdelkov. Pomembno je, da imamo določeno proizvodnjo tudi doma, da takrat ko je kriza, naenkrat vsega ne zmanjka,” je dejal.

Poudaril je, da slovenska vlada načrtuje bistveno izboljšanje poslovnega okolja za investicije in podjetništvo nasploh. V državnem zboru pa je že prvi paket protibirokratskih ukrepov, ki bodo pomembno skrajšali postopke.

Premier je še povedal, da je v državnem zboru že tudi obsežen predlog davčnih sprememb, “na podlagi katerih želimo ljudem zagotoviti višje plače, z nižjimi davki in nižjimi obremenitvami, še posebej za tiste z znanji, ki so bolj konkurenčna”.

“Če bo zadostna podpora v državnem zboru, bodo konec tega leta oz. v začetku prihodnjega leta vse plače zaposlenih v slovenskem gospodarstvu večje,” je poudaril premier Janša.

Janez Janša: “Vsem zaposlenim v Palomi želim čim več inovativnih idej, ki so realna osnova za povečanje dodane vrednosti, vodstvu pa veliko poslovnih uspehov in poguma pri novih naložbah.”

Spomnil je še, da Slovenija letos praznuje 30 let. “Največje darilo vsem nam ob tem prazniku je to, da delamo korake, ki večajo blaginjo slovenskega človeka. Edina realna osnova za povečanje blaginje je gospodarska rast.”

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je dejal, da verjame in si želi, “da bo Slovenija postala partner investitorjem iz tujine, in sicer na temelju našega slogana “Green, Creative, Smart”, s katerim želimo zagotoviti, da bo Slovenija šla samo še naprej”.

Dejal je še: “Kot država in kot vlada si prizadevamo, da podpiramo tranzicijo v bolj uspešno in bolj konkurenčno poslovno okolje. Podjetjem, ki investirajo v Sloveniji pomagamo na različnih področjih. Predvsem na področju raziskav, razvoja in zaposlovanja.

Veseli me, da smo v preteklem obdobju z aktivno in dinamično politiko spodbudili tuje neposredne investicije. V zadnjih letih od leta 2013 naprej, smo v Sloveniji vsako leto povečali obseg neposrednih tujih investicij za približno milijardo evrov,” je še razkril minister in podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek.

M. P.