Sladki Vrh: Paloma z novim predsednikom uprave in velikimi načrti

Palomin nadzorni svet je konec tedna imenoval novega predsednika uprave. To je Jaroslav Fic, ki je nasledil Thomasa Reibelta. Podjetje so obiskali tudi predstavniki gospodarskega ministrstva in jim predstavili načrte. Lastnica Palome je češka družba ECO Investment.

Paloma se pripravlja na novo investicijo, s katero namerava izboljšati učinkovitost in povečati proizvodne kapacitete na 90.000 ton papirja letno. Šlo naj bi za eno večjih investicij v Sloveniji v letu 2019.

Pripravljajo postavitev nove enote za pripravo papirnega stroja s širino 5,5 metra in hitrostjo obratovanja 2.000 metra/minuto ter preusmerjevalnik in novo skladišče za matične zvitke.

Dovoljenja za investicijo – potrditev gradbenega dovoljenja in pridobitev dovoljenja Agencije RS za okolje (Arso) – pričakujejo do konca februarja 2019.

Kdo je Jaroslav Fic?

Paloma je dobila tudi novega predsednika uprave. To je Jaroslav Fic, ki je v podjetju kot direktor oskrbovalne verige zaposlen od novembra 2018. Po izobrazbi je kemik, izkušnje je pridobival z delom v metalurški in celulozno–papirni industriji. Poleg njega sta v upravnem odboru družbe še dva člana uprave: Subhi Brož, ki je odgovoren za finančno poslovanje, in Stevan Lomić, ki je direktor investicijskega projekta Impulz, po novem pa je tudi tehnološki in projektni direktor Skupine SHP.

Fic je ob nastopu funkcije povedal, da je njegova ključna naloga izvedba investicije t. i. projekta Impulz, s katerim so korak pred pričetkom pomembne pridobitve, novega papirnega stroja v Sladkem Vrhu, ki jim bo omogočil trajnostno poslovanje. Paloma bo s tem postala kompetenčni center za visokokakovostne izdelke higienskega papirja v Skupini SHP in vodilni proizvajalec v regiji Jugovzhodna Evropa.

“Za Palomo je pomembno, da zagotovimo varna delovna mesta in da pritegnemo novo delovno silo v Sladki Vrh, kar pa lahko dosežemo le z zaupanjem naših kupcev in s konkurenčno ter učinkovito proizvodnjo,” je povedal Fic.

O Skupini SHP

Skupina SHP je vodilni proizvajalec higienskih papirnih izdelkov v centralni in jugovzhodni Evropi izdelkov prihodki nad 200 milijonov evrov, kar vključuje prodajo izdelkov pod blagovnimi znamkami Harmony in Paloma. Skupina SHP zaposluje več kot 1.800 ljudi. Nadzira jo skupni lastnik ECO INVESTMENT, zasebni holding s sedežem v Pragi na Češkem, katere lastnik je Milan Fiľo.

Podjetje Paloma iz Sladkega Vrha je ključni del skupine SHP, ki vključuje še proizvodnjo v Banja Luki (BiH), Pazinu (HR), Slavošovcih in Harmanecu (SL) ter dobavljajo proizvode v približno 20 evropskih držav.

Vodstvo Palome s predstavniki ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki so prejšnji teden obiskali Sladki Vrh. (vir: Paloma)

M. P.