Slovenija najboljša v EU in OECD

Oktobra lani so nam napovedovali 6 % gospodarsko rast, imeli smo 8,1 % gospodarsko rast. V zadnjem četrtletju smo rastli najhitreje v EU in OECD. V letu 2019, v letu pred krizo in v času vlade KUL, je bila rast 3,3 %.

Slovenija je dolg Slovenije v bruto domačem proizvodu (BDP) v letu 2021 znižala na 75 %, za kar je finančni minister mag. Andrej Šircelj prejel tudi pohvalo Evropske komisije. Slovenija je med državami, ki so v letu 2021 najbolj znižale javni dolg v % BDP.

V tem trenutku je v teku več kot 2000 projektov, še nikoli se ni toliko gradilo. Potenciali so po celi Sloveniji in šele ta vlada je investicije prerazporedila po celi Sloveniji. To bo tista stvar, ki bo povečala dodano vrednost v prihodnjih letih.

Hkrati imamo zgodovinsko nizko brezposelnost (na dan 18. april 58.774) in rekordno zaposlenost (preko 900 tisoč ljudi dela in ustvarja). Še nikoli toliko.

Slovenija je stabilna država in deležna visokega zaupanja tujih investitorjev, Slovenija peta najbolj varna država na svetu. V bistvu ni področja, kjer ni napredka, celotna desnosredinska vladna ekipa je delala enotno in složno. Vse to se pozna na razvoju in blagostanju v državi.

S. B.