Slovenska Bistrica: Bistričani pozdravili igralce zmagovite odbojkarske ekipe

Odlični bistriški odbojkarji.

Člani slovenske zmagovite ekipe, ki je na evropskem prvenstvu v odbojki osvojila srebrno medaljo, so tudi Bistričani: Tonček Štern, Žiga Štern, Alen Šket in Matic Videčnik. Občina Slovenska Bistrica je danes popoldne v sodelovanju z Javnim zavodom za šport Slovenska Bistrica in Športno zvezo Slovenska Bistrica za svoje junake pripravila slovesen sprejem.

Četverico članov srebrne slovenske odbojkarske lige je v pričakalo več sto someščanov. Župan Ivan Žagar se jim je zahvalil za vse lepe trenutke v času evropskega prvenstva.

Žagar je dejal: “Prepričan sem, da ti dosežki niso naključni, da je za tem veliko odrekanja in dela, verjetno pa tudi podpora domačih. S tem ste zgled vsem mlajšim generacijam in verjamem, da se bo zanimanje za treninge v bistriškem odbojkarskem klubu še povečalo. Zadnje tedne pa se je tudi ime Slovenske Bistrice veliko slišalo v javnosti, za kar vam prav tako gre zahvala.”

Največ reprezentančnih izkušenj ima Alen Šket, ki je bi zraven tudi pri prvi srebrni medalji. Med najbolj aktivnimi Bistričani je bil tokrat Tonček Štern, ki ga veseli, da so povzročili veliko odbojkarsko evforijo v Sloveniji. Hkrati upa, da bo tako ostalo in ne bodo vsi skupaj pozabljeni že čez nekaj mesecev. Navdušen je nad navijači. Posebej vesel je bil zaradi sprejema v domačem kraju. Uspeha in sprejema je bil vesel tudi brat Žiga. Matic Videčnik pa se že veseli naslednjih akcij, pri tem ga najprej čaka sezona pri slovenskem prvaku ACH Volleyju.

Današnjega sprejema v domačem mestu se je udeležil tudi peti odlični bistriški odbojkar Vid Jakopin, ki pa ga tokrat ni bilo v slovenski reprezentanci.

M. P.