Slovenska Bistrica: Gradbeno dovoljenje za gradnjo obvoznice pravnomočno

(vir: mag. Karmen Furman, FB)

Gradbeno dovoljenje za gradnjo zahodne obvoznice je včeraj postalo pravnomočno. To pomeni, da se dolgo pričakovana izgradnja drugega dela obvoznice v Slovenski Bistrici lahko prične. 

Novico o pravnomočnosti gradbenega dovoljenja je včeraj na svoji Facebook strani objavila bistriška poslanka mag. Karmen Furman.

Poslanka je še zapisala, da je s tem zagotovljena pravna podlaga za izgradnjo obvoznice, proračunska sredstva v državnem proračunu za pričetek del pa so tudi zagotovljena. Levji delež za to gre prav Furmanovi, ki si je v svojem mandatu za to obvoznico zelo prizadevala.

Po doslej znanih podatkih bodo gradbena dela stala 4,5 milijona evrov. Izvajalec za gradnjo 1,3 kilometra dolge obvoznice v Slovenski Bistrici je bil izbran junija, obvoznica pa bo okolico Impola povezala z avtocesto. Pod obvoznico bo vgrajen tudi nov kablovod do Impola, to bo financiralo podjetje. S tem bo podjetju zagotovljena redna oskrba z elektriko.

Nova obvoznica bo središče Slovenske Bistrice razbremenila tovornjakov. Rok za izvedbo del je 480 dni po začetku gradnje.

(vir: mag. Karmen Furman, FB)

M. P.