Slovenska Bistrica: Gradnja koloparka se bliža koncu

V Slovenski Bistrici se končuje gradnja koloparka oziroma asfaltnega pumptrack poligona. Ta je  umeščen v neposredno bližino osnovne šole in kopališča (med potokom in gibalnim parkom pri kopališču), s skoraj 500 kvadrati asfaltne površine pa se bo uvrščal med večje tovrstne poligone v državi.

Izvedba projekta je v zaključni fazi, poligon bo uporabi predan predvidoma najpozneje v dveh mesecih, pridobiti morajo tudi uporabno dovoljenje.

Do pumptracka bodo lahko enostavno in varno dostopali tudi najmlajši uporabniki. Namenjen bo najširšemu spektru uporabnikov na kolesih, rolkah, rolerjih, skirojih in ostalih rekvizitih na kolesih in koleščkih.

Velikost poligona in njegova konfiguracija bosta omogočala uporabo tako začetnikom, kot tudi izkušenim uporabnikom.

V sklopu pumptracka je predvidena tudi zunanja ureditev, urbano pohištvo ter razsvetljava, ki bo omogočala uporabo tudi v večernih urah.

Vrednost investicije je 84 tisoč evrov, financira jo občina. Gradbišče je sicer zavarovano z ograjo, vendar je nacionalna televizija poročala, da jo neučakani posamezniki odstranjujejo in kolopark uporabljajo, kar pa je lahko zelo nevarno. Zato pozivajo ljudi, naj na uporabo še počakajo do predaje tega v uporabo.

S postavitvijo koloparka ob gibalnem parku in kopališču, kjer bodo uredili tudi večnamensko igrišče, Slovenska Bistrica tako dobiva novi športni park za vse generacije. Prebivalci Bistrice so navdušeni nad tem.

Tako so začeli z izgradnjo koloparka.

(Foto, vir: tukaj )

M. P.