Slovenska Bistrica: Impol se širi tudi na domačih tleh

(vir: mapsights.com)

Skupina Impol se bo širila tudi v Slovenski Bistrici. Zgradili bodo novo proizvodno halo. Razlog za to je prejeta nominacija za posel z nemškim avtomobilskim proizvajalcev BMW, ki so jo prejeli januarja. Z nemškim podjetjem so sklenili pogodbo v vrednosti 40 milijonov evrov, za pet let.

 

Za BMW bodo izdelovali obdelane aluminijaste palice, ki jih bodo nato v BMW-ju vgrajevali v karoserije električnih avtomobilov in priključne hibride.

BMW bo Impolove stiskane mehansko in površinsko obdelane profile vgrajeval v novi model električnega terenskega vozila, ki bo na trg prišel predvidoma leta 2021, ter v priključne hibride najvišjega cenovnega razreda BMW.

Impol bo zato v Slovenski Bistrici zgradil veliko proizvodno halo v velikosti 3000 kvadratnih metrov. Trenutno pridobivajo vso potrebno dokumentacijo, tudi gradbeno dovoljenje, graditi pa naj bi začeli v drugi polovici leta.

Nova proizvodna hala bo stala 2,5 milijona evrov, oprema za to pa še 4 milijone evrov. S proizvodnjo v novi hali naj bi začeli predvidoma konec leta 2020 oziroma v začetku leta 2021. Zaposlili bodo več deset novih sodelavcev, tako v proizvodnji kot logistiki in kakovosti.

Impol se tako širi tudi na domačih tleh, ne samo v tujini. Spomnimo. Nedavno so v svoji tovarni v Šibeniku na Hrvaškem zagnali novo proizvodno linijo za avtomobilsko industrijo.

M. P.