Slovenska Bistrica: Izjava župana dr. Ivana Žagarja

Dr. Ivan Žagar, župan Občine Slovenska Bistrica (vir: Zajem zaslona)

Občina Slovenska Bistrica je na svoji spletni strani objavila izjavo župana dr. Ivana Žagarja ob drugem valu epidemije in tudi o svojem zdravstvenem stanju.

Dr. Žagar je povedal, da je stanje glede epidemije in širjenja okužb z novim koronavirusom resno, da je treba res upoštevati navodila strokovnjakov in upoštevati ukrepe, ki jih predpisuje stroka. Ukrepi so dokaj enostavni: gre za osebno higieno, higieno rok, nošenje mask, razkuževanje in ohranjanje varnostne razdalje.

Če bomo to upoštevali, se bo stanje izboljšalo, je povedal dr. Žagar, ki je v nadaljevanju dejal: “Pozivam, prosim, da upoštevamo navodila. S tem bomo pomagali sebi in tudi zdravstvenemu sistemu.”

Župan je v nadaljevanju izrekel priznanje vsem v domu starejših in zaposlenim v zdravstvenemu domu v Slovenski Bistrici, kjer imajo stvari pod nadzorom in svoje delo zelo dobro opravljajo.

Spomnil je še, da se je treba zavedati odgovornosti in da tisto, kar ne želimo, da se nam in našim bližnjim ne zgodi, ne želimo tudi drugim. Stanje je zahtevno, obnašati se moramo odgovorno. Opozoril je, da nekateri še vedno stvari ne jemljejo dovolj resno. Pozval jih je k zavedanju, kaj lahko to pomeni.

Povedal je še, da se je v občini aktiviral Štab civilne zaščite, kjer spremljajo razmere v povezavi z novim koronavirusom in bodo pomagali, kjer bo potrebno.

Župan je že nekaj časa odsoten z dela zaradi nekaterih zdravstvenih težav. Povedal je, “da te niso bile povezane s koronavirusom, potreboval pa je čas za okrevanje”. Tako svetuje tudi ostalim, naj sledijo navodilom zdravnikov. Zatrdil je, da je njegovo zdravstveno stanje zdaj boljše, je pa še vedno v bolniškem staležu. V tem času ga pri vodenju občine zamenjuje podžupan, stvari potekajo tekoče. Z vodilnimi na občini je tudi v stalnem stiku in spremlja dogajanje. S potekom dela je zadovoljen. Kdaj se bo vrnil na svoje delovno mesto, pa ne more še napovedati.

Županovo izjavo lahko poslušate v celoti:

M. P.