Slovenska Bistrica: Kako bo v času vnovičnih omejitev deloval Impol?

(vir: impol.si)

Vlada je v nedeljo sprejela omejitvene ukrepe, s katerimi želi zajeziti nadaljnje širjenje koronavirusa. Ti bodo veljali od 1. do vključno 11. aprila. Predstavniki vlade so nato podjetja pozvali, naj v tem času delo po možnosti organizirajo na daljavo. Če tega ni mogoče storiti, pa naj delavce spodbudijo h koriščenju dopusta ali nadur.

V bistriškem Impolu so za STA pojasnili, da je zaradi visoke rasti povpraševanja na trgu zaustavitev proizvodnje v tem trenutku pri njih nemogoča, saj bi imeli velike težave zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti do kupcev. Že tako bodo zaradi vladnih ukrepov imeli težave z zagotavljanjem prisotnosti zaposlenih, saj, kot je napovedano, bo ponovno zaprta celotna podporna infrastruktura, kot so vrtci in šole.

Ob tem dodajajo, da se znotraj svoje skupine v celotnem obdobju trajanja pandemije držijo številnih ukrepov, med drugim skrbijo za razkuževanje in merjenje temperature pred vhodom ter redno spremljajo zdravstveno stanje zaposlenih, prav tako večina režijskih delavcev delo opravlja od doma.

Kot so še dodali, trenutno stanje okužb obvladujejo, saj imajo na današnji dan med 1380 zaposlenimi tri aktivne okužbe in pet delavcev v karanteni. Razmere so tako občutno boljše kot v lanskem novembru in decembru, ko je bilo zaradi okužb ali karantene odsotnih več kot 70 ljudi.

M. P.