Slovenska Bistrica: Kmalu nova stanovanja ob Ljubljanski cesti

Slovenska Bistrica /(vir: kraji.eu)

Stanovanjski sklad RS je na podlagi Javnega poziva za nakup stanovanj in zemljišč kupil 28 od 31 stanovanj v Slovenski Bistrici ter 42 parkirnih mest na nivoju terena.

Stanovanja se nahajajo ob Ljubljanski cesti v neposredni bližini trgovine Hofer. V bližini je tudi trgovski center ter priključek na avtocesto.

Stanovanjem pripadajo tudi shrambe in parkirna mesta. Stanovanja so velikosti od 40 do 72 m2 in se nahajajo v pritličju in treh etažah. Vsa stanovanja imajo lože oz. atrije.

Gradnja je zaključena. V skladu predvidevajo, da bodo stanovanja primerna za primopredajo s strani izvajalca v roku enega meseca, so zapisali včeraj, 24. septembra 2021.

Navedena stanovanja bodo ponujena za najem v okviru Javnega razpisa za oddajo stanovanj v najem na spletni strani Sklada na povezavi najem.stanovanjskisklad-rs.si/.

Tako so v Stanovanjskem skladu RS odgovorili na novinarsko vprašanje portala Bistričan.si (SSRS). Portal pa je zapisal, da je na razpis za oddajo neprofitnih stanovanj v najem, ki ga je julija objavila občina Slovenska Bistrica, prispelo nekaj več kot 50 vlog.

Zapisali so, da gre za raznolike prosilce – od samskih oseb do velikih družin. Občina sicer trenutno ne razpolaga s prostimi stanovanji in tudi ne načrtuje gradnje novih. Prosilci bodo torej prišli na vrsto takoj, ko se kako stanovanje izprazni.

S. B.