Slovenska Bistrica: Kot kaže vandalizem povezan z doslednim delom zaposlenega v Komunali

(vir: Bistričan.si)

Varnostni sosvet Občine Slovenska Bistrica je na sredini izredni seji obravnaval tudi primer vandalizma, ki je bil dne 16. oktobra 2020, povzročen zaposlenemu v Komunali Slovenska Bistrica. Njegov stanovanjski objekt (fasada, okna, okolica) in osebni avtomobil na Samovi ulici v Slovenski Bistrici sta bila preko noči polita in poškropljena z agresivno barvo.

Nastala je zelo velika materialna škoda.

Članom varnostnega sosveta je Uroš Kušar, komandir Policijske postaje Slovenska Bistrica, predstavil prizadevanja policistov pri preiskavi kaznivega dejanja za ugotavljanje storilca. Ker ni mogoče izključiti, da je bil ta vandalizem povezan z doslednim delom zaposlenega v Komunali Slovenska Bistrica, je bil na sejo povabljen tudi oškodovančev direktor Maksimiljan Tramšek.

Člani varnostnega sosveta so ostro obsodili dejanje vandalizma v Samovi ulici v Slovenski Bistrici in pozvali organe pregona k učinkoviti in čim hitrejši preiskavi tega dejanja.

Zaposlenim v Komunali Slovenska Bistrica so izrekli pohvalo in dali vzpodbudo za njihovo nadaljnje delo na področju zagotavljanja obvezne gospodarske javne službe.

Predsednik varnostnega sosveta Stanislav Mlakar, sicer tudi podžupan, je ob tem zapisal, da komandir članom ni razkril konkretnejših podatkov o preiskavi tega dejanja, saj ta še poteka.

Mi pa v nadaljevanju objavljamo fotografije dejanja z dne 16. oktobra 2020.

M. P.