Slovenska Bistrica: Nova pridobitev v mestu in tudi širše

Svet Krajevne skupnosti Pohorski odred je skladno s programom dela za leto 2018 s pomočjo Občine Slovenska Bistrica in družbe IMPOL 2000, d. d., zgradil načrtovani motorični park za vse generacije, ob pešpoti v  lipovem parku, v Slovenski Bistrici.

Motorični park  – naprave (fitnes na prostem), kjer je 15 naprav  – je namenjen vsem generacijam. Tudi na takšen način želijo prispevati k boljšemu zdravju slehernega posameznika in druženju v mestu Slovenska Bistrica, kot tudi širše.

Pri načrtovanju so na pešpoti v lipovem parku uredili tudi javno razsvetljavo, ki omogoča varno hojo v nočnem času skozi park. Javno razsvetljavo so v električno omrežje priključili 17. novembra 2018.

Po dogovoru med KS Pohorski odred, županom dr. Ivanom Žagarjem in občinsko upravo bo pešpot zaradi vremenskih razmer in pomanjkanja materialov na trgu ustrezno tlakovana oziroma drugače utrjena v spomladanskih mesecih leta 2019.

Ludvik Repolusk iz Sveta Krajevne skupnosti (KS) je ob vsem tem v sporočilu za javnost zapisal, da so kljub nekaterim »pesimistom«, kljub prijavi inšpekcijskemu organu (13. novembra 2018) in ogledu na kraju samem dokončali zastavljeni cilj. Poleg dokončanja motoričnega parka za vse generacije (fitnesa na prostem) so uspeli lipov park osvetliti in s tem dvigniti kakovost življenja občank in občanov. Tako so omogočili varno hojo tudi v nočnem času.

Ker je očitno kar nekaj dvomljivcev, pa iz KS vsem tistim, ki dvomijo v zakonitost njihovih investicijskih del v sodelovanju z občino, sporočajo, da v kolikor bi bile pri inšpekcijskem nadzoru ugotovljene nepravilnosti, bi bila dela dne 14. novembra 2018 zagotovo ustavljena.

Občane in občanke – krajane in krajanke – pa vabijo, da v čim večji možni meri koristijo  naprave in tudi na takšen način nekaj naredijo za svoje zdravje.

Za nakup in postavitev naprav – telovadnih orodij se zahvaljujejo tako Občini Slovenska Bistrica kot družbi IMPOL 2000, d. d., za finančno pomoč.

Vir in foto: Svet KS Pohorski odred, zanj Ludvik Repolusk

M. P.