Slovenska Bistrica: Nove okužbe v bistriški enoti doma starejših

Dom Dr. Jožeta Potrča Poljčane, enota Slovenska Bistrica

Število okužb z novim koronavirusom povsod po Sloveniji narašča. V ponedeljek je bilo potrjenih 1836 novih okužb, v torek 1480, v sredo 1639 in v četrtek 1323. V štirih dneh je to 6278 novo okuženih. V bolnišnicah je bilo včeraj 98 obolelih s covid-19, od tega jih je bilo 12 v intenzivni negi, dve osebi sta umrli. 

V Podravski regiji je bilo v zadnjem tednu potrjenih 940 novih okužb.

Včeraj so o novih okužbah poročali tudi iz Doma dr. Jožeta Potrča. Sporočili so, da so v enoti Slovenska Bistrica okužbe potrjene pri treh stanovalcih, in sicer v bivalnih enotah v 1. in 2. nadstropju doma.

Zdravstveno stanje stanovalcev z okužbo je zadovoljivo in večjih težav ne zaznavajo.

Stanovalci z okužbo bivajo v svojih sobah, ki so opredeljene kot rdeče cone, ostali stanovalci ostajajo v svojih sobah, kjer tudi obedujejo in se ne družijo v skupnih prostorih. Prav tako se v Enoti Slovenska Bistrica trenutno ne izvajajo skupinske aktivnosti za stanovalce.

Stanovalce in zaposlene redno testirajo z namenom, da bi pravočasno zaznali morebitne nove okužbe. Pri zaposlenih trenutno ne beležijo okužb.

Obiski v Enoti Slovenska Bistrica niso priporočljivi za obiskovalce stanovalcev bivalnih enot C, G in F, dovoljeni pa so po predhodni najavi in ob uporabi ustrezne osebne varovalne opreme ter z obveznim razkuževanjem rok.

Za obiske stanovalcev z okužbo se obiskovalci obvezno predhodno dogovorijo z diplomirano medicinsko sestro in/ali socialno delavko. Pri obisku morajo v tem primeru uporabljati vso predpisano osebno varovalno opremo.

Sorodnike in prijatelje stanovalcev prosijo za razumevanje in potrpljenje in upajo, da se bo situacija kmalu izboljšala.

V Domu Poljčane trenutno ne beležijo okužb.

S. B.