Slovenska Bistrica: Občina bo začela z urejanjem Tomšičeve ulice

(vir: Google maps)

Bistriški župan dr. Ivan Žagar in Maja Gerčer, direktorica gradbenega podjetja AGM Nemec iz Laškega, sta včeraj podpisala pogodbo za začetek ureditve Tomšičeve ulice v Slovenski Bistrici. Dela se bodo začela po prvomajskih praznikih in bodo potekala do konca julija 2019.

Podjetje AGM Nemec je bilo kot najugodnejše izbrano na javnem razpisu, objavljenem 30. novembra lani, na katerega je prispelo kar sedem ponudb. Razlike med cenami ponudnikov so bile velike, med najnižjo, ki jo je poslalo podjetje AGM Nemec, in najdražjo podjetja IPI iz Rogaške Slatine je bila razlika več kot četrt milijona evrov.

Izbrano podjetje je za izvedbo del ponudilo 825.359 evrov in bilo uspešno. Finančna sredstva za izvedbo naložbe je iz proračuna v celoti zagotovila občina.

Občina bo v okviru projekta izvedla rekonstrukcijo obstoječega sistema kanalizacije za del blokovskega naselja med Partizansko in Tomšičevo ulico, ki predvideva gradnjo ločenega sistema sanitarne kanalizacije ter meteornega kanala.

Dele obstoječih kanalov, ki jih bodo ohranili, bodo po rekonstrukciji uporabili za odvod meteornih vod. Skupna dolžina sanitarne kanalizacije znaša nekaj manj kot kilometer.

Hkrati z ureditvijo kanalizacije bodo rekonstruirali še vodovodno omrežje, ki poteka na območju stadiona in ob Tomšičevi ulici. Obnovili bodo še 1,7 kilometra dotrajanega vodovodnega omrežja blokovskega naselja. Cevi bodo večinoma polagali vzporedno s sanitarno kanalizacijo.

Dela bodo potekala 6. maja do konca julija, v tem času in v sklopu del pa bodo uredili še nekaj več kot pol kilometra nove pešpoti.

M. P.