Slovenska Bistrica: Občina objavila zanimivo povabilo za nakup treh nepremičnin

Slovenska Bistrica (vir: kraji.eu)

Občina je v torek na svoji spletni strani objavila povabilo k javni dražbi za prodajo treh nepremičnin, in sicer prodajajo objekt na Pohorju, prodajalno v mestu in stavbno zemljišče na Zgornji Polskavi. Izklicne cene so od 32 tisoč do 36 tisoč evrov. Povabilo velja do 29. oktobra, do 10. ure.

Občina na naslovu Ošelj 19, Šmartno na Pohorju, prodaja objekt Počitniškega doma kraljice Marije na Pohorju, ki je bil namenjen zdravljenju otrok. Po zgodovinskih podatkih je bil objekt zgrajen leta 1930. V treh etažah (klet, pritličje in mansarda) je skupnih neto površin v izmeri 126,10 kvadratnega metra, površina parcele je 2.328 kvadratnih metrov. Izklicna cena je 36.667 evrov.

Prodajajo tudi prodajalno v večstanovanjskem objektu na naslovu Tomšičeva ulica 4 v Slovenski Bistrici, v skupni površini 65,80 kvadratnega metra. Prodajalna se nahaja v kletni etaži večstanovanjskega objekta, znotraj blokovskega naselja. Prostori prodajalne so v kletni etaži in dostopni po zunanjih stopnicah iz nivoja pritličja. Izklicna cena je 32.000 evrov.

Tretja nepremičnina, ki jo prodajajo, pa je stavbno zemljišče na območju individualne stanovanjske gradnje na Spodnji Polskavi. Zemljišče je pravilne, izredno podolgovate oblike, popolnoma ravninsko in dostopno z asfaltirane lokalne ceste. Na občini navajajo, da je lokacija dobra, saj se zemljišče nahaja na mirni lokaciji v središču kraja in v bližini vseh pomembni ustanov. Zemljišče komunalno ni opremljeno, vsa potrebna komunalna infrastruktura pa se nahaja v neposredni bližini. Izklicna cena je 35.000 evrov.

Dražitelj mora pred pričetkom dražbe plačati varščino v višini 10 % izhodiščne cene. Varščino je treba plačati najkasneje do 29. oktobra 2018, do 10. ure.

Več podatkov o tem je dostopnih tukaj: Povabilo

M. P.