Slovenska Bistrica: Obeta se nakup novega reševalnega vozila

Bistriški občinski svetniki bodo na današnji dopisni seji odločali o nakupu nujnega reševalnega vozila za potrebe bistriškega zdravstvenega doma in uvrstitvi tega v občinski načrt razvojnih programov.

Iz gradiva je razvidno, da je ministrstvo za zdravje 15. marca objavilo javni razpis za sofinanciranje občinskih investicijskih projektov za področje primarne zdravstvene dejavnosti. V Slovenski Bistrici je del teh nakup nujnega reševalnega vozila (NRV) tip B.

Ministrstvo bo sofinanciralo nakup osnovnega vozila in predelavo v nujno reševalno vozilo z ustrezno signalizacijo, vgradnjo opreme (vključno z izvlečno mizo z nosili s podvozjem) in istalacijami ter pridobitev homologacije.

Rok za prijavo na razpis se izteče že v sredo, 3. aprila 2019.

Zdravsteni dom v Slovenski Bistrici ima trenutno tri vozila, od tega eno kot rezerva, ki pa je tudi zelo dotrajano. Nujna reševalna vozila mesečno prevozijo okoli 15.000 kilometrov, to je povprečno po 500 kilometrov dnevno.

Občina načrtuje, da bo novo vozilo (skupaj z opremo in davkom) stalo 145.900 evrov. Pri tem 85.500 evrov pričakujejo od ministrstva, preostalih 60.400 evrov pa bodo pokrili iz občinskega proračuna. Novo reševalno vozilo naj bi kupili še letos.

M. P.