Slovenska Bistrica: Odsvetujejo uporabo igral na otroških in športnih igriščih

Slovenska Bistrica (vir: kraji.eu)

V podravski regiji je prišlo do večjega števila okužb z novim koronavirusom. V Mariboru je 7 aktivnih obolelih, v občinah Hoče – Slivnica 2, Slovenska Bistrica 6, Rače – Fram 1, Ptuj 3, Starše 1, Oplotnica 1, Ruše 1, Miklavž na Dravskem polju 2 in Kungota 1.

Na splošno je bilo doslej največ okuženih v občini Maribor (46), sledijo občine Ruše (7) in Slovenska Bistrica (6).

V zadnjih štirinajstih dneh sta bili iz Hrvaške v Slovenijo uvoženi 2 okužbi, iz Bosne in Hercegovine 16, Srbije 13 in Kosova 4.

V zadnjih dneh pa so okužbe povezane manj z uvozom in več s širjenjem znotraj države, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

V Občini Slovenska Bistrica so v zadnjih dneh objavili več priporočil. Med drugim občane in občanke pozivajo, naj upoštevajo navodila glede dostopa in zadrževanja na javnih krajih, kjer naj upoštevajo varno razdaljo 1,5 metra med osebami.

Priporočajo tudi, naj občani ne uporabljajo igral na otroških in športnih igriščih.

Župan dr. Ivan Žagar pa se je s podžupanom Stanislavom Mlakarjem, poveljnikom Civilne zaščite Brankom Hojnikom ter direktorico Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica mag. Urško Sedmak, glavno sestro doma dr. Jožeta Potrča Poljčane Darjo Grm, pomočnico ravnateljice Vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica, Nino Borko Bezjak in direktorjem Zavoda za šport Slovenska Bistrica Marjanom Štimcem srečal na informativnem sestanku glede  slabšanja epidemiološke slike in novih okužb z novim koronavirusom.

Dogovorili so se za permanenten sistem informiranja in obveščanja o stanju na posameznem območju, o načinu in vsebini medsebojne pomoči ter o morebitnih nadaljnjih ukrepih v primeru poslabšanja epidemiološkega stanja.

M. P.