Slovenska Bistrica: Pester mesec maj!

Slovenska Bistrica (vir: arhiv)

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica je na včerajšnji novinarski konferenci predstavil številne dogodke in prireditve, ki bodo maja potekale v Slovenski Bistrici in okolici.

Dogodki bodo naslednji:

Ljudska univerza: V ponedeljek, 9. maja, se bodo začeli Tedni vseživljenjskega učenja, ki bodo trajali do 12. junija. Ljudska univerza, kot lokalni koordinator, bo združila več kot 50 izvajalcev, ki bodo skupaj pripravili okoli 100 prireditev. 17. maja vabijo na Retorične vragolije z Zdravkom Zupančičem v Domu svobode. Vstopnice so že na voljo! Pripravili bodo tudi Parado učenja 2022, potekala bo v sredo, 25. maja 2022.

Društvo Majolika: V sredo, 25. maja, ob 12. uri, bodo v Graslovem stolpu odprli razstavo del, ki jih razvijajo v projektu Nova preteklost, po odprtju bo sledil ogled razstave v razstavnem prostoru CDUO in druženje s pogostitvijo na malem dvorišču.

Knjižnica Josipa Vošnjaka: V ponedeljek, 9. maja, bodo gostili Aljošo Bagolo, 16. maja bo pravljični večer za odrasle, 24. maja pa literarni večer z Markom Radmilovičem in Tonetom Vogrincem. 25. maja knjižnica praznuje svoj dan, ob tej priložnosti obljubljajo pestro dogajanje pred knjižnico.

Zavod za kulturo: Ob muzejskem dnevu, ki bo 18. maja, bodo odprli vrata obiskovalcem zastonj. 20. maja bo koncert vokalne skupine Vivere z gosti, 28. maja pa koncert pihalnega orkestra s Šolte.

Center Vintgar: 13. maja bo koncert Mkeja in muzičarov, kot predskupina pa bo nastopila bistriška skupina Acoustic.

Zavod za šport: 28. maja bo potekal 22. mednarodni atletski miting, pripravili bodo 20. Stepišnikov memorial v metu kladiva in 2. memorial Marjana Štimca v suvanju krogle.

Javni sklad za ljubiteljsko dejavnost: 29. maja bo na Spodnji Polskavi potekalo srečanje godb na pihala, poimenovano Zakorakajmo v pomlad.

18. maja bo na Trgu svobode potekalo srečanje turističnih podmladkov Tkanje prijateljstva z nitkami turizma.

Mesec maj bo torej pester.

S. B.