Slovenska Bistrica: Ponovno odprtje vrtca

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

Iz Vrtca Otona Župančiča v Slovenski Bistrici so sporočili, da bodo v torek, 26. januarja 2021, odprli vrata vrtca za vse vpisane predšolske otroke. Če otrok še ne bo prišel v vrtec, bodo starši oproščeni plačila oskrbnine.

Sporočajo tudi, da je dolžnost staršev, da ob vstopu v vrtec dosledno upoštevajo do sedaj veljavna pravila nošenja zaščitnih mask, razkuževanja rok in upoštevanja varnostne razdalje.

V vrtcu se je število otrok že doslej iz tedna v teden povečevalo. Prvi teden po novem letu je bilo v vrtcih 315 otrok, prejšnji teden 385, ta teden pa krepko čez 400, je po poročanju portala Bistričan poročala direktorica Vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica Stanka Stegne.

Povedala je še, da so doslej glede na kadrovske in organizacijske zmožnosti posameznega vrtca delo organizirali v matičnih oddelkih oziroma otroke premišljeno združevali v manjše oddelke, skladno s priporočili zdravstvene stroke. Skupin niso združevali, po potrebi so organizirali nove stalne skupine, izvajali pa so običajno vzgojno-izobraževalno delo, usklajeno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Starše tudi prosijo, naj v vrtec pripeljejo le zdrave otroke. Število otrok v posameznih skupinah, ki zagotavljajo varne mehurčke, je po priporočilu NIJZ omejeno na 8 do 10 otrok.

V slovenskih vrtcih je trenutno v nujnem varstvu okoli 28 odstotkov otrok, kar je za 15 odstotkov več kot v začetku decembra.

M. P.