Slovenska Bistrica: Pridobili evropski denar za vzpostavitev WIFI točk

Slovenska Bistrica (vir: kraji.eu)

Občini Slovenska Bistrica je na razpisu Evropske komisije uspelo pridobiti 15.000 evrov za vzpostavitev WIFI točk za brezplačen internet na javnih mestih. Vavčer je bil dodeljen 2.800 občinam iz celotne EU, zanj je zaprosilo 13.000 občin.

Monika Kirbiš Rojs

To je na Facebooku objavila Monika Kirbiš Rojs, vodja oddelka za gospodarstvo na občini Slovenska Bistrica in direktorica Razvojno informacijskega centra (RIC) Slovenska Bistrica.

Vavčer pomeni dokument o vnaprejšnjem plačilu, kar pomeni, da ima občina Slovenska Bistrica pravico do črpanja 15.000 evrov za vzpostavitev WIFI točk za brezplačen internet na javnih mestih.

Prvi poziv za zbiranje predlogov za WiFi4EU je potekal od 7. do 9. novembra 2018. Za to je zaprosilo 13.000 občin iz vse Evrope je zaprosilo. Po oceni vlog je Izvajalska agencija za inovacije in mreže (INEA), izvršna agencija Komisije, odgovorna za izvajanje WiFi4EU, zdaj objavila seznam zmagovalnih 2800 občin. Med njimi je tudi Slovenska Bistrica.

Gre za ponovni uspeh občine pri prijavah na evropske razpise. Monika Kirbiš Rojs je tudi direktorica RIC Slovenska Bistrica, ki pripravlja vloge za črpanje sredstev nacionalnih in evropskih razpisov za projekte lokalnega in nacionalnega pomena v občini in širše, s čimer prispeva k zagotavljanju uravnoteženega in usklajenega razvoja v lokalnem okolju.

M. P.