petek, 22 januarja, 2021
Doma Podravje Slovenska Bistrica: Uporabo igral in naprav za vadbo na prostem odsvetujejo

Slovenska Bistrica: Uporabo igral in naprav za vadbo na prostem odsvetujejo

(vir: igrala.com)

Občina Slovenska Bistrica je objavila, da so zunanja igrala na javnih površinah in naprave za vadbo na prostem kritična z vidika prenosa virusa, saj so te naprave pogosto sestavljene iz plastike in kovine.

Zato odsvetujejo uporabo otroških igral na javnih površinah ter naprav za vadbo na prostem, saj gre za mesta, kjer se srečuje veliko ljudi in utegnejo predstavljati tveganje za prenos okužbe.

Posebej so to za igrala tudi navedli v higienskih priporočilih za šole in vrtce ter izvajanje gostinsko-turistične dejavnosti.

Izjema je lahko v primeru, ko igrala oziroma naprave za vadbo uporablja en posameznik (otrok) in je vsakemu uporabniku neposredno ob tovrstni napravi omogočeno razkuževanje površin pred in po uporabi. Na vidnem mestu naj bodo nameščena priporočila za razkuževanje. Uporabnik naj si pred in po uporabi razkuži roke.

Po nekaterih podatkih lahko novi koronavirus na plastiki in kovini preživi tudi do 3 dni. Poleg tega je na javnih mestih praktično nemogoče zagotoviti čiščenje za vsakim uporabnikom, kar je ključno.

Več na povezavi: tukaj

M. P.