Slovenska Bistrica: Začel se je tridnevni festival Živa coprnija

V Slovenski Bistrici se je dopoldne začel tridnevni festival Živa coprnija, ki je namenjen raziskovanju nesnovne dediščine Pohorja in Istre in je del triletnega čezmejnega evropsko sofinanciranega projekta. V sklopu dogodka bodo do sobote potekali lutkovne predstave, ustvarjalne delavnice in performansi.

Tokratni dogodek bo hkrati uvod v Kornfest 2019 – festival za razvoj in promocijo lutkovne umetnosti in kulture, s katerim si bistriško kulturno društvo Koruzno zrno že od leta 2004 prizadeva širiti meje lutkovnega prostora.

Festival privablja različne tipe ustvarjalcev – od najmlajših, ki lutkarstvo spoznavajo pri šolskih krožkih, preko raziskujočih srednješolcev, do že uveljavljenih lutkovnih gledališč, skupin in avtorjev. Festivala bosta potekala v Lutkovnem gledališču Koruzno zrno in na drugih lokacijah v Slovenski Bistrici.

Na dogodku sodelujejo slovenski in hrvaški ustvarjalci.

Vodilni partner je RIC SLovenska Bistrica, v projektu sta sodelovala tudi založba Beletrina in Znanstveno-raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, s hrvaške strani pa Etnografski muzej Istre, Združenje val kulture in Občina Pićan.

Program za vse tri dni je naslednji:

M. P.